Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului

Piatra Pintii – Rohia

Piatra Pintii – Rohia - aflată în partea de sud a satului Rohia pe culmea dintre văile Dobrului şi Ursului, este o stâncă uriaşă din gresie cu trepte săpate, având în partea de sus diverse inscripţii şi desene. Este greu de explicat cum a juns aici. Legenda spune că l-ar fi aruncat haiducul Pintea Viteazul peste Lăpuş din Dealul Toporului.

La acest obiectiv natural se pote ajunge urcând pe valea Ursului, trecem pe lângă biserica, lângă care se află monumentul eroilor din cele două războaie mondiale.  Ajungem la ultimele case, urcăm în stânga în Şaua Poniţa, după care urcăm în dreapta pe culme, până la cota de 580 m, unde se află  spectaculoasa Piatră a Pintii.

 

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro