Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului

Biserica de lemn din Inău-1689

Inău, Oraş Târgu Lăpuş - Localitate atestată la 1584.

"Biserica de lemn cu hramul "Sf. Arhangheli" are un istoric interesant, fiind construită la Baia Mare pe la 1689, strămutată în satul Rus la 1778 şi donată satului Inău în 1815, când a fost ridicată pe actualul amplasament. 

Zugravul şi-a intitulat toate scenele şi programele iconografice sub titlul generic de "Închipuiri", dovedind modestie dar şi înţelegere a semnificaţiilor epice desprinse din Biblie. În Altar se reţine o scenă unicat, cu Iisus în poziţie şezând, înconjurat de o viţă-de-vie, din care stoarce struguri într-un pocal, simbol clar al euharistiei creştin-ortodoxe."  ( Grigore Man- Biserici de lemn din Maramureş)

Galerie foto

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro