Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Peştera cu Oase
Info meteo
ASTĂZI
Maxima: 7°C
Minima: -3°C
Curs valutar
EUR = 4,78 USD = 4,42
Acces Rapid

Peştera cu Oase

     Peştera cu Oase de la Poiana Botizii este localizată în masivul calcaros Piatra Pintii- versantul nordic al Văii Poienii, din comuna Băiuţ, satul Poiana Botizii, la o altitudinea de 665 m.

Peştera are o dezvoltarea de 40 m, o denivelare de minus 7,7 metri şi o singură intrare. Declarată Monument al naturii clasa B şi arie naturală protejată peştera se află în custodia Clubului de Speologie Montana din Maramureş. Principalele motive pentru care această peşteră este ocrotită sunt următoarele: în sec. al – XIX – lea de aici s-a extras un depozit de oase de Ursus speloeus şi oase de ierbivore roase, concreţiuni si chiar urme de locuinţe.Depozitul osteologic recoltat de aici a dat si numele peşterii. Localnicii spun că peştera a fost ascunzătoarea legendarului Pintea Viteazul.

Accesul se face de la Gura Văii Poienii, 4 Km de Strâmbu Băiuţ, 21 Km de Tg. Lăpuş

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2013 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

395481 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro