Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
În Maramureş se poartă ouăle „împiestrite”
Info meteo
ASTĂZI
Maxima: 7°C
Minima: -3°C
Curs valutar
EUR = 4,78 USD = 4,42
Acces Rapid

Ţara Lăpuşului. În Maramureş se poartă ouăle „împiestrite”

sâmbătă 19 aprilie 2014 08:33

Dacă este Vinerea Mare, gospodinele din Cupşeni, o localitate aşezată în Ţara Lăpuşului au de „împiestrit” ouă. Meşteşugul este păstrat din moşi strămoşi iar ziua special dedicată acestui ritual este Vinerea Mare. „Am învăţat să încondeiez ouă de la bunica şi de la mama mea şi la noi aşa se fac ouăle”, spune Victoria Filip, o săteancă. Este directorul Căminului Cultural din Cupşeni şi spune că n-ar renunţa la tradiţie pentru nimic în lume. „Aşa ştim noi de la strămoşi şi aşa se va păstra şi în continuare, mai adaugă Victoria Filip.

Sursa: Vocea Transilvaniei

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2013 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

395501 vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro